spirobuizen

Voordelen en toepassingen van spirobuis

Fabrieken en distilleerderijen voeren hun processen uit met een voortdurende verplaatsing van vloeistoffen. De oplossingen voor continue vloeistoftransporten vereisen bij hun toepassing een adequaat selectieproces in termen van producten, kwaliteit, voor- en na verkoop diensten.

En dit keuzeproces speelt een relevante rol, zowel in de kosten van de inplanting van de projecten als in de werking ervan, met name in de operationele beschikbaarheid.

Wat zijn industriële pijpleidingen en wat zijn de toepassingen ervan?

Industriële leidingen zijn een geheel van leidingen, kleppen en verbindingen voor industriële processen, met name voor de distributie van gassen, oliën, dampen, smeermiddelen en industriële vloeistoffen in het algemeen. De meest gebruikte buizen zijn gemaakt van ijzerhoudende materialen, zoals koolstofstalen buizen.

Industriële pijpen worden veel gebruikt in de verwerkende, chemische, petrochemische, olieraffinaderijen, de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie om vloeistoffen van een pomp naar het reservoir te transporteren. Verdeeld in twee types, speelt dit geheel van fittingen en buizen een essentiële rol in het dagelijkse leven van de industrie.

Met de vooruitgang van de technologie is er een verbetering gekomen in de fabricage van industriële pijpleidingen. Dit heeft geleid tot een verhoging van het technisch potentieel van de structuren, vooral bij operaties waarbij vloeibare en gasvormige vloeistoffen moeten worden vervoerd.

Soorten industriële leidingen

Er zijn twee soorten industriële leidingen. De eerste heeft betrekking op de leidingen die binnen de industriële installaties blijven, zoals procesleidingen, nutsleidingen, instrumentatie en hydraulische transmissie- en afvoerleidingen.

Het tweede type daarentegen heeft betrekking op de leidingen die aan de buitenkant van industriële installaties zijn geïnstalleerd, zoals afvoerbuizen en distributie- en verzamelbuizen.

Spirobuis

Het spiraalvormige systeem voor de fabricage van buizen, dat zijn oorsprong vindt in Zweden, wordt al meer dan 30 jaar in Europa en de Verenigde Staten van Amerika gebruikt. Buizen met spiraalvormige naden staan bekend om hun hoge mechanische weerstand en kosteneffectiviteit bij hun toepassing. Zij worden vervaardigd uit rollen staal en krijgen hun vorm door middel van een continue bewerking in een automatische machine, waardoor zij spiraalvormig worden.

Spirobuizen worden zeer veel gebruikt in de meest uiteenlopende industriële processen, alsook in de mijnbouw, infrastructuurwerken, waterleiding, rioleringsstelsels, water- en rioolzuiveringsinstallaties en in vele andere. Dit is te danken aan zijn hoge mechanische sterkte en zijn kosteneffectiviteit.

De stalen buizen met spiraalband hebben als belangrijk kenmerk dat zij perfect rond zijn, zonder afwijkingen of vervormingen in de lengterichting van de gehele structuur, hetgeen een enorme duurzaamheid oplevert en, dankzij de spiraalband, een lange nuttige levensduur.

Spirobuis moeten worden getest voordat ze op de markt worden gebracht. Zij moeten onder meer hydrostatische proeven, ultrasoon geluid in de lijn en hechtingstest doorstaan, zodat hun doeltreffendheid en veiligheid kan worden aangetoond.

De spirobuis en hun voornaamste voordelen
Een van de belangrijkste voordelen van stalen buizen met spiraalvormige naden is dat zij rond zijn en geen enkele afwijking in de lengterichting vertonen, waardoor het risico van vervorming zeer gering is.

Een ander voordeel is dat het kan worden gebruikt in veel verschillende soorten bedrijven en industrieën, zoals brandstof raffinaderijen, suiker- en alcohol fabrieken, sanitaire voorzieningen, de bouw, ventilatie netwerken, constructies en metalen assemblages en een veelheid van verschillende sectoren.

Een ander, niet te verwaarlozen voordeel van stalen buizen met schuine naad is de uitstekende kosten-batenverhouding, waardoor dit product zeer in trek is bij een steeds grotere groep afnemers.

Kenmerken

De spirobuis maakt de doorgang mogelijk van vloeistoffen zoals vloeistoffen, gassen, dampen, oliën en andere in een industrie. Het is dus een essentieel product voor het volledig functioneren van de activiteiten in een bedrijf dat bestand is tegen hoge en lage temperaturen.

Het artikel lijkt op een spiraal en kan worden vervaardigd met grotere diameters dan andere soorten buizen. De afmetingen van spiraalvormige koolstofstalen pijp worden bepaald volgens de behoeften van de klant en de vereiste productienormen.

Beschouwingen over de spirobuis

De bij de fabricage van de spiraalbuis toegepaste technologie moet resulteren in perfect afgeronde delen, met naden zonder afwijkingen of vervormingen, zodat de toepassing ervan in de industriële omgeving veilig en doeltreffend is.

De belangrijkste voordelen van de spirobuis zijn de uitstekende kosten/batenverhouding, de hoge mechanische sterkte, de uniformiteit en de fijne afwerking.

Wanneer het tijd is om een spirobuis aan te schaffen, is het belangrijk om te vertrouwen op een team van hoogopgeleide specialisten die de klant de nodige ondersteuning kunnen bieden.

Lisanne