Mannenweekend

Het ultieme mannenweekend

Het is zover. De datumprikker is (na drie keer herinneren) eindelijk door iedereen ingevuld en de datum voor jullie mannenweekend staat vast. Er is een bedrag bepaald dat iedereen maandelijks moet inleggen om het weekend te bekostigen. Nu nog beslissen wat jullie gaan doen. Keuze te over! Hieronder geven we jullie vier ideeën van hoe jullie ultieme mannenweekend eruit kan zien.

Roadtripping

Zelfs in één weekend kunnen jullie al ver komen en veel zien. In plaats van dat iedereen apart van elkaar naar de plek van bestemming toe reist, maken jullie de reis nu het grote onderdeel van jullie weekend. Stap met z’n allen in één of twee auto’s en ga op pad! Eigenlijk maakt het niet uit waar jullie terecht komen. Spreek af dat een van jullie van te voren snacks en drinken haalt voor onderweg. Het zal jullie aan niets ontbreken. Een ander van jullie kan de route uitstippelen. Rijd bijvoorbeeld langs dat ene restaurant waar jullie altijd al een keer wilden eten of maak onderweg een stop om ergens te gaan vissen. Tijdens de rit kunnen jullie eindelijk ongestoord en ongedwongen bijpraten. Iets wat toch vaak nét te weinig gebeurt. Of jullie draaien dat ene album van Bruce Springsteen gewoon nóg een keer.

Even weg van huis, in een ander huis

Iedereen heeft het tegenwoordig al zo druk. Met werk, relaties, sociale contacten, sport en misschien kinderen. Eigenlijk heeft iedereen wel behoefte aan een weekend niets doen. Een balletje trappen, de barbecue aan, misschien een duik in een zwembad. Meer hebben jullie eigenlijk niet nodig. Vooral even weg van het dagelijkse, drukke leven. Door heel Nederland, België en Duitsland zijn grote huizen te huur. Met of zonder zwembad, met tafeltennistafels en voetbalveldjes. Voor ieder wat wils. Daar hoeven jullie je als vriendengroep nergens anders druk over te maken dan over het vullen van de koelkast en wie er die avond het eten op tafel zet. En als zelfs dat jullie te veel nadenken is, dan laten jullie toch lekker het eten bezorgen?

Volg jullie natuur en ga kamperen

Mannen zijn van nature jagers. Toch? Pak allemaal maximaal een rugzak in, neem tenten, matjes en slaapzakken mee (of slaap gewoon op de grond) en vertrek met jullie vriendengroep naar een camping. Hoe meer afgelegen, hoe beter. Stook een vuurtje en maak jullie eigen maaltijd klaar op open vuur. Overdag kunnen jullie mountainbikes huren en de bossen in rijden. Of, als jullie op de juiste plek hiervoor zitten, kunnen jullie rotsklimmen of een hike maken. Even terug naar jullie natuur.

Wintersport: sporten en feesten, maar vooral feesten

Toegegeven, dit is niet het meest kostenefficiënte mannenweekend dat je kunt plannen, maar zeker wel een van de leukere. Als je tenminste van sneeuw, sporten en feesten houdt. Een wintersport met jullie vriendengroep biedt het allemaal. Of je nu wel of niet kan skiën of snowboarden, aan het eind van de dag (of al eerder natuurlijk) eindigen jullie allemaal samen in de après-ski bar. In de zon aan een biertje en een schnaps, uitkijkend over de witte pistes. Wat willen jullie nog meer?

Lisanne