Wrist wraps

Gorilla Wear wrist wraps Review

Bij gorillawear.com geloven ze dat een training met een optimale grip automatisch een veel betere training is. Tijdens het beoefenen van welke sport dan ook is het fijn om grip te hebben op wat je doet. Kijk bijvoorbeeld naar het hebben van een opdruksteuntje tijdens het opdrukken, het dragen van voetbalschoenen met noppen tijdens het voetballen en het gebruiken van een goede bandage tijdens bijvoorbeeld het fitnessen of het boksen. Dit laatste is van cruciaal belang bij veel sporten. Daarom hebben ze op gorillawear.com de ideale Wrist Wraps.

Wat zijn Wrist Wraps?

Wrist Wraps zijn eigenlijk simpelweg bandages die je om je hand en om je pols doet tijdens het sporten. Wrist Wraps hebben talloze voordelen maar zorgen vooral voor een goede en fijne grip. De bandages zijn zeer stevig en van erg goede kwaliteit. De bedoeling is dat je de Wrist Wraps om je pols, handen en tussen je vingers door wikkelt om voor een goede grip en comfort tijdens het sporten te zorgen. Aan het uiteinde zit een klittenbandje waarmee je de banden na het wikkelen eenvoudig vast kunt maken, maar ook na afloop van bijvoorbeeld je training weer eenvoudig los kunt maken. De Wrist Wraps zijn dus zo verstelbaar als je zelf wilt. De bandjes zijn van goede elastische materialen gemaakt waardoor ze goed uit rekken. Verder zijn ze zodanig gemaakt dat ze niet zullen glijden tijdens het beoefenen van de sport. De Wrist Wraps zijn 46 centimeter lang en hebben een breedte van 7,5 centimeter.

De voordelen van Wrist Wraps

Zoals gezegd hebben de Wrist Wraps talloze voordelen. De grootste en het meest genoemde voordeel is natuurlijk de grip die de Wrist Wraps je geven tijdens het uitoefenen van je sport. Over het algemeen wordt er veel gebruik van gemaakt bij het boksen en bij het fitnessen. Bij het boxen zorgen de Wrist Wraps dat je een optimale grip op de bokshandschoenen hebt die je aan hebt. Verder houden ze tevens je polsen stevig, waardoor je de kans op een eventuele polsblessure zoals een breuk bij een verkeerde stoot minimaliseert. De voordeel van een stevige pols heb je niet enkel bij het boksen maar ook bij het fitnessen. Zo worden de Wrist Wraps veel gebruikt tijdens fitnessoefeningen zoals het bankdrukken, waarbij je op je rug ligt en een zware stang met rechte polsen van je af moet duwen. Veel mensen hebben hierbij moeite de polsen recht te houden en dit zorgt dan ook vaak voor blessures aan de polsen. Wrist Wraps helpen je hierbij en steunen je polsen terwijl ze de grip op de stand verhogen. Ook zorgen de Wrist Wraps dat je bij het gebruik maken van fitnessapparatuur geen last krijgt van blaren en stukjes ilt aan de binnenkant van de hand. Ook dit is immers een veel voorkomend probleem bij sporters. Verder is het natuurlijk ook een stuk hygi├źnischer om dit te dragen en niet met de blote hand elk fitnessapparaat aan te raken dat iedereen aanraakt.

Wat doen Wrist Wraps

De Wrist Wraps zorgen in principe dat de krachten die vrijkomen, in het geval van boksen voor het schadelijke deel worden opgevangen. Het boksen zonder bandages is een afrader omdat dit voor grote schade aan de knokkels en de gewrichten kan zorgen. In de handen van een mens zijn immers veel gevoelige kleine botjes aanwezig, waarbij een blessure zo gebeurd is. Wrist Wraps verkleinen de kans op blessures enorm. Verder zijn Wrist Wraps voor 70% van elastisch materiaal gemaakt waardoor ze ook een stuk comfortabeler aanvoelen dan veel andere bandages. Het omdoen van de Wrist Wraps is voor sommige mensen, vooral voor mensen die het nog niet vaak omgedaan hebben vaak lastig. Voor iedereen verschilt de meest fijne manier van het dragen van de bandages, maar het is in ieder geval hoe dan ook belangrijk te zorgen dat de knokkels en de polsen goed in worden gewikkeld en beschermd.

Lisanne