Common Projects sneakers

Common Projects schoenen review

Het lijdt geen twijfel dat de vorm van Common Projects schoenen zeer wenselijk is. Hun wereldwijde populariteit is een bewijs van hoe perfect de schoen is ontworpen. Ze zijn strak zonder te aërodynamisch te lijken, maar hebben toch een puntige vorm dan de meer gebruikelijke ronde neus die vele andere schoenen hebben. Over het geheel genomen zijn Common Projects schoenen ascetisch foutloos, dit model is al lange tijd een merkwinnaar en Pauw.com ziet geen reden om dat te betwisten.

De sneakers zijn altijd verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en bieden bijna het volledige spectrum aan kleuren. Desondanks zijn ze altijd smaakvol en zelden vulgair of opzichtig. Elk seizoen produceert het Italiaanse merk een aantal tinten in beperkte oplage, samen met een veel grotere hoeveelheid van hun klassieke en tijdloze kleuren. Bovendien gebruikt Common Projects veruit de meest beschikbare leersoorten, kleuren en stijlopties wat schoenen betreft.

Dankzij hun klassieke en ingetogen ontwerp zijn de Common Projects schoenen gemakkelijk te combineren met bijna elke outfit die je maar kunt bedenken. Een leuke look zou bijvoorbeeld een bomberjack en skinny jeans zijn voor een cool streetstyle-ensemble. Doordat de tijdloze sneakers zo strak en simpel zijn kun je ze met vele outfits combineren. Als het gaat om strakke, schone en minimalistische sneakers, kun je echt niet beter doen dan Common Projects. Niets is zo strak of schoon. En natuurlijk kunnen deze worden gekleed met een pak naar kantoor, helemaal tot het dragen met zweet in het weekend. Deze sneakers zijn goed ontworpen en hebben alleen een gouden serienummer als logo op de sneaker gestempeld. Zodra je een paar schoenen van Common Projects hebt opgepikt, sluit je je aan bij de vele aanhangers van de sneakertrend.

De schoenen zijn veilig verpakt in een stevige, glanzende witte doos. Een logo op de bovenkant van de deksel, de rest van de doos dun en duidelijk (behalve de verplichte maat- en modelnummersticker, aangebracht op de korte rand van de doos). Binnenin vind je een grote hoeveelheid beschermend tissuepapier, zodat elke schoen veilig uit elkaar wordt gehouden. Er wordt een enkele, maar weliswaar grote stofzak meegeleverd, die van zeer hoge kwaliteit is.

In de afgelopen jaren lijkt € 150 of meer de huidige maatstaf voor veel premium sneakers. Als het gaat om waar voor je geld, hangt dit grotendeels af van het feit of je die hoge prijs kunt rechtvaardigen, vooral van een eenvoudig, minimalistisch ontwerp. De schoenen worden op een ongelooflijk hoog niveau geproduceerd, met hoogwaardige Italiaanse productiewaarden. Veel high street-winkels bieden vergelijkbare schoenen voor slechts een fractie van de kosten, maar naar mijn ervaring beginnen ze vrij snel hun tekortkoming te vertonen, in sommige gevallen zijn ze in korte tijd bijna uit elkaar gevallen. Je moet misschien veel meer betalen, maar ze zullen zeker een langere levensduur bieden in vergelijking met hun budgetconcurrenten.

Al met al zijn de sneakers van Common Projects zeer aan te raden. De stijl en het ontwerp van de schoenen zijn zeer eenvoudig en minimalistisch, waardoor je ze met vele outfits kunt combineren. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren en leersoorten. Vergeleken met andere schoenkenmerken op de markt worden de schoenen op ongelooflijk hoog niveau geproduceerd. Hoewel de schoenen een vrij hoge prijs hebben, zul je zeker waar voor je geld krijgen.

Lisanne